اکستازی باعث افزایش انرژی و توهم در فرد می شود.مصرف کنندگان می گویند که بعد از مصرف دوست دارند به دیگران نزدیک شده و با آنها تماس داشته باشند.
اعتیاد به ترکیبات شیمیایی رایجترین نوع موجود است و موادی که به طور معمول به کار می روند شامل دارو های مسکن و خواب اور, محرکهای مغزی ,مواد استنشاقی, الکل ,مواد افیونی و یا حشیش هستند.
دارو های مسکن و خواب اور شامل گروه داروهای بنزودیازپین هستند .این ترکیبات باعث اختلال عملکرد شغلی و اجتماعی خواب الودگی و اختلال درک است .از علائم ان پوست سرد و نمناک است و عوارض ان ناراحتی های کبدی و گوارشی و در نهایت در اثر مصرف زیاد مرگ را به دنبال دارد.
گروه دیگری از مواد اعتیاد اور که ممکن است کمتر جلب توجه کند مواد استنشاقی است مانند چسب موکت, تینر, بنزین, گاز فندک اتر و مایع خشک شویی است. پس از مصرف این مواد فرد دچار نشئگی , سردرد, تهوع, پرخاشگری , اختلال تکلم و افزایش تعداد ضربا نهای قلب است.این گونه مواد باعث از بین رفتن سلولهای مغزی , کاهش بهره هوشی و اسیبهای جدی به کبد و کلیه و عضلات و ریه می شود.اما از انجایی که این مواد مستقیم اثر بر مغز دارد احتمال کم خونی و سکته بسیار زیاد است.
ترکیبات دیگر مواد الکلی مانند انواع مشروبات الکلی هستند که سبب به هم خوردن تعادل و کندی پاسخ میشود و از علائم ان استشمام بوی الکل , سیگار کشیدن زیاد و استفراغ است. در چنین افرادی خطر ابتلا به سرطان سر و گردن و اسیب کبد بسیار بالاست.
مشهورترین گروه مواد اعتیاد اور مواد افیونی مانند تریاک, شیره کدئین ,مرفین و هروئین هستند .این مواد حالت نشئگی گرما و گیجی ایجاد می کنند.مشخص ترین علامت مصرف تنگی مردمک چشم این افراد است همچنین حساسیت, کاهش وزن کاهش میل جنسی و تیره شدن پوست است و احنمال ابتلا به هپاتیت ,کزاز و ایدز در این گونه افراد بسیار بالاست و مرگ بیشتر در این گروه اتفاق می افتد.
گروه دیگر مواد اعتیاد اور کانابیس است که شامل حشیش ,ماری جوانا , گراس و بنگ و…است. در اینگونه افراد تمرکز از بین رفته و اشتها افزایش می یابد.از علائم مصرف ان قرمز شدن چشم است.این مواد به سلولهای مغزی اسیب جدی وارد می کند و با درصد بالایی سبب سرطان ریه می شود.
و اما گروه جدیدی از مواد اعتیاد اور که محرکهای مغزی هستند . این مواد گروها از امفتامین و مشتقات انها هستند .از مشتقات این مواد می توان به3و4متیلن دی اکسی مت امفنامین MDMA اشاره کرد.
XTC که امروزه به نامهای اکستاسی ,اکستازی, اکس و یا قرص شادی بخش شناخته شده است
Ecstasy(3,4-MethyleneDioxyMethAmphetamine) : در بین عامه مردم اسمهای دیگری نیز دارد از جمله: X,E,MDMA,Roll,Adam,XTC .
Ecstasy از حدود نیمه های دهه 1960 به نوان آمفتامین با عوارض کمی برای کاهش افسردگی وارد بازار شد و به صورت کوتاه مدت باعث بهبود این مشکلات شد اما به دلیل سوء مصرف باعث مشکلات زیادی می شود که باعث شده از آن به عنوان یک ماده مخدر نام برده شود.
این دارو به صورت قرص مصرف می شود.معمولا در پارتی ها و مهمانیهایی که به مدت زیاد به رقص و پایکوبی می پردازند(raves)، استفاده می شود.
این قرص از موادی که باعث توهم زایی می شوند هم تشکیل شده است.این قرص زمانی که ساخته می شود،نظارتی بر روی آن صورت نمی گیرد و ممکن است که از مواد دیگری هم ساخته شود(زیرا در کارخانه های معتبر ساخته نمی شود و یکی از دلایلی است که باعث شده به عنوان قاچاق معرفی شود).
از لحاظ روانی این قرص باعث اعتیاد به آن هم می شود که بسیار خطرناک است.تا حدی که 300 میلیگرم از آن می تواند سبب مرگ یک دختر 15ساله شود.
اثرات کوتاه مدت:
اکستازی باعث افزایش انرژی و توهم در فرد می شود.مصرف کنندگان می گویند که بعد از مصرف دوست دارند به دیگران نزدیک شده و با آنها تماس داشته باشند.از دیگر اثرات آن می توان به: دندان قروچه غیر ارادی، کاهش اعمال مهاری، لرز با یِا بدون تعریق زیاد، تاری دید، افزایش ضربان قلب و فشار خون، احتمال بروز تشنج و…اشاره کرد.
مواد تحریکی موجود در قرص می توانند باعث شوند تا مصرف کننده به طور باورنکردنی و طولانی مدت برقصد که اگر در این شرایط گرما و شلوغی (مثلا در یک پارتی) هم باشد ممکن است سبب تب و از دست دادن آب بدن(به شکل عرق) شود.این شرایط می تواند منجر به از دست دادن عملکرد عضلات، کلیه، قلب و کبد شود.در این صورت می توان مرگ را هم دید.
حتی بعد از این اثرات مشکل در خواب، اضطراب و افسردگی هم دیده می شود.
اثرات طولانی مدت:
استفاده مکرر از اکستازی(و یا اعتیاد به آن) می تواند سبب از بین رفتن و تخریب سلولهای ترشح کننده سروتونین شود.این سلولها نقش مهمی در حالت روحی افراد، حافظه، یادگیری، درد و اشتها دارند.که تخریب آنها سبب اختلال در عمل آنها می شود.(اختلال در حافظه و یادگیری، کم اشتهایی، افزایش احساس درد، افسردگی و اضطراب).
در ضمن این قرصها در انواع نامهای تجاری و با آرمهای مختلف ساخته می شوند.مثل:میتسوبیشی،موتورولا و…
حال باید از کسانی که از این ماده خطرناک استفاده می کنند پرسید که آیا حالت سرخوشی موقت به این همه اختلال و شاید مرگ می ارزد؟؟!!
این ماده در سال 1914 در المان توسط شرکت مرک به عنوان کاهنده اشتها تولید شد اما به علت عوار ض ان از رده خارج گردید .بعد از مدتی در دهه 70 در روان درمانی برای کمک به بیان احساسات بیما ران به کار برده شد.با اثبات اثرات این ماده روی مغز حیوانات ازمایشگی مصرف ان ممنوع شد.
در سالهای اخیر مصرف این ماده در مهمانیهای شبانه موسوم به اکس پارتی افزایش یافته است.عامل اصلی رواج این ماده در ایران عدم اگاهی افراد از عوارض ناشیCش انرژی, احساس تمایل برای ارتباط با دیگران, افزایش هوشیاری و درک موسیقی , افزایش حس بویایی و چشایی ,احساس روشنایی و تمایل برای در اغوش گرفتن و بوسیدن دیگران است.
به علت افزایش بیش از حد انرژی این افراد تمایل به رقصهای طولانی دارند.دیگر اثرات ان کاهش اشتها ,تاری دید, گشاد شدن مردمکها است که باعث می شود در مهمانیها با وجود نور کم مجبور به استفاده از عینکهای افتابی در شب شوند.
حرکات غیر طبیعی چشم ,افزایش ضربان قلب و فشار خون قفل شدن دندانها که برای جلوگیری از این حالت مجبور به مصرف ادامس هستند و تا ساعتها این حالت فک زدنهای غیر طبیعی وجود دارد نیز از عوارض های دیگر است .
این اثرات 3 تا 24 ساعت باقی می ماند و بعد از ان تمایل شدی برای مصرف مجدد ان وجود دارد.
اعتیاد به این ماده روانی و ترک ان بسیار دشوار است .متاسفانه میزان مصرف این ماده خطر ناک در ایران در حال افزایش است.خطر مرگ با مصرف ان وجود دارد و هیچ پادزهری تا امروز برای مسمومیت با اکس شناسایی نشده.
اعتیاد بیشترین اسیب را به جوامع می زند و چون همیشه پیشگیری راحت تر از درمان است بهترین راه اگاه ساختن افراد وکاهش معتادین جامعه است.
اکستازی، اعتیاد جدیدی که در انتهای آن مرگ به انتظار نشسته است.
نام علمی قرص اکستازی “متیل دی اکسی متیل آمغتامین ” میباشد. اثر هر قرص پس از خوردن بعد از 15 تا 90 دقیقه در فرد آشکار میشود و تا 24 ساعت باقی میماند. اکستازی در لغت به معنی شادی مفرط بوده . اکستازی داروی سفید رنگ بدبو تلخ مزه است و به راحتی در آب حل میشود و به شکلهای قرص کپسول آدامس نوشابه پودرهای طمعدار تولید و عرضه میشود و گاه نیز به صورت تزریق وریدی مورد استفاده قرار میگیرد.
اکستازی، اعتیاد جدیدی که در انتهای آن مرگ به انتظار نشسته است وقتی در سال 1914 دانشمندان در آلمان یک ماده شیمیایی جهت کم کردن اشتهای افراد ساختند، هیچ کس فکر نمیکرد این ماده تبدیل به اعتیاد نسل جوان در قرن جدید شود. یک نوع اعتیاد جدید که در انتهای آن مرگ به انتظار نشسته است . در آن زمان (1914) این ماده به علت اثرات آن از رده خارج شد، اما در سال 1942 این دارو مجددا” وارد بازارشد و در روان درمانی برای کمک به بیان احساسات بیماران استفاده شد. اما در سال 1984 با اثبات اثرات آن روی مغز حیوانات آزمایشگاهی از طرف مجامع علمی مصرف و تولید این داروها رسما” ممنوع اعلام شد، ولی در اثر جریاناتی مصرف آن مجددا” آغاز شد، به طوری که در دوره زمانی خاص مصرف این ماده انرژیزا و شادیبخش برای کاهش مصرف سایر مواد مخدر مثل هرویین تشویق شده است. به عنوان مثال در اروپا مصرف این قرص از 500 هزار به 30 میلیون قرص در 2 سال بعد رسیده است و یا در آمریکا در پارتیهای شبانه مصرف این قرصها به شدت افزایش یافت . مواد سازنده قرصها و ویژگیها نام علمی قرص اکستازی “متیل دی اکسی متیل آمغتامین ” میباشد. اثر هر قرص پس از خوردن بعد از 15 تا 90 دقیقه در فرد آشکار میشود و تا 24 ساعت باقی میماند. اکستازی در لغت به معنی شادی مفرط بوده . اکستازی داروی سفید رنگ بدبو تلخ مزه است و به راحتی در آب حل میشود و به شکلهای قرص کپسول آدامس نوشابه پودرهای طمعدار تولید و عرضه میشود و گاه نیز به صورت تزریق وریدی مورد استفاده قرار میگیرد. قرصهای اکستازی از لحاظ ترکیب و عملکرد از یکسو شبیه مواد محرک از قبیل آمفتامینها و از سوی دیگر شبیه مواد توهمزا است. مواد محرک موجود در این ماده نقش تحریک کننده داشته و باعث سرعت فعالیت سیستم عصبی میشوند. از طرفی مواد توهمزای موجود در آن به طور خاص بر روی ادراک تاثیر گذاشته و باعث توهم شنیداری و دیداری میگردد.اکستازی در مجموع یک ماده مصنوعی روان گردان به حساب میآید که اگرچه آثار بسیار سوءبر روی بدن دارد، ولی مصرف این ماده مصرف کننده را به تدریج یا به سرعت به سمت یک نوع اجبار در مصرف میکشاند و از لحاظ روانی وابسته میسازد. عوارض و پیامدهای قرص تحقیقات ثابت کردهاند 99 درصد کسانی که از این قرص استفاده میکنند دچار افسردگیهای شدید شده و اقدام به ارتباطات نامشروع جنسی و خودکشی میکنند . قرص اکس سبب تخریب قسمتهایی از مغز میشود که قدرت تصمیمگیری را از شخص مصرف کننده میگیرد. برخی از عوارضی که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفتهاند عبارتند از: تخریب سلولهای قشر مخ . نارسایی کبد و کلیه و ضایعات پوستی و زوال حافظه کوتاه مدت . اثرات قرصهای اکستازی 1- اثرات شدید احساسی و اختلال خواب 2-انقباض شدید فک و پارگی زبان 3- فراموشی در 60 درصد موارد 4- تهوع، استفراغ و سردردهای پیاپی 5-سرکوب شدید خون سازی مغز استخوان .
اگر اقدامی جدی برای آگاهسازی جامعه در مورد عوارض و خطرات داروهای نشاطآور ازجمله اکستازی انجام نشود، در آینده با گسترش بیشتر این داروها در میان جوانان و گرایش آنها به مواد خطرناکتری نظیر هرویین و کوکایین روبهرو خواهیم بود.مطالعات غیرساخت یافته در ایران، روندی بشدت رو به رشد را نشان میدهد که کاهش قیمت داروهای اکستازی خود یکی از علل آن است.
کلمات کلیدی: اکستازی، اکستازی عوارض اعتیاد جوانان پیشگیری تویسرکان
اکستازی چیست؟
اکستازی یا «متیلین دیاکسی متیل آمفتامین» از جدیدترین داروهای هم خانواده آمفتامین است که در ایران به نامهای «اکستازی»، «اکس»، «اکس.تی.سی» و قرص شادی خوانده میشود. آمفتامینها اثرات محرک خود را با افزایش آزادسازی مونوآمینها در گرههای عصبی اعمال میکنند. اکستازی این عمل را بیشتر در گرههای عصبی حاوی سروتونین انجام میدهد و به این ترتیب غلظت این ماده را در گرههای عصبی افزایش داده و موجب استمرار تاثیر تحریکی این گرهها میشود.بخصوص در دو، سه سال اخیر در پارتیهای شبانه به شدت افزایش یافته است. جوانان تحصیلکرده و مردم مرفه، بویژه شهروندان مناطق شمال تهران، مصرف کنندگان اصلی این داروها هستند.
شکل قرصهای اکستازی :
اکستازی به صورت قرصهای خوراکی، آدامسهای جویدنی، کپسول و مواد تدخینی و ترزیقی است. در حال حاضر نیز امکان ساخت این قرص ها در آزمایشگاه های غیرقانونی و زیرپله ای داخلی وجود دارد که البته با توجه به ترکیب مواد اضافی غیراستاندارد، مصرف آن دارای عوارض شدیدتری خواهدبد. در بین مصرف کنندگان موادمخدر گروه مصرف کننده اکستازی و گروه مصرف کننده آمفتامین و اکستازی بیش از سایر گروهها به موسیقی علاقه نشان میدهند. همچنین در بین این دو گروه رفتن به میهمانیهای خانگی شیوع بیشتری دارد.
اثرهای اکستازی :
در مطالعه ای که به روش نمونهگیری برقی در استرالیا انجام شده پژوهشگران از کنجکاوی، تفریح، لذت و خوشگذرانی به عنوان محرکهای اصلی مصرف این مواد یاد کردهاند. در نهایت میتوان گفت که هر دو مطالعه این باور و تصویر عمومی را تصدیق میکند که اکستازی توسط جوانان فعال مصرف میشود و نماد تفریح، فراغت و کلاس است.
اثر اکستازی بیست تا نود دقیقه بعد از مصرف ظاهر می شود و حدود دو سه ساعت در بدن باقی میماند و سپس کاهش می یابد. البته آثار آن ممکن است تا 24 ساعت در بدن باقی بماند.
عوارض اکستازی :
اکستازی عوارض شدیدی دارد که از آن جمله است: اختلالات بینایی، کاهش اشتها، حرکات غیرطبیعی چشم، گشاد شدن مردمک، تحریک شدید نسبت به نور (حتی نور ضعیف)، تغییر در تعادل دمای بدن و احساس سرما و یا گرمای شدید، تمایل شدید برای مصرف آب، قفل شدن فک، لرزیدن، عصبی شدن، بی میلی به استراحت و تمایل شدید روانی برای مصرف مجدد این ماده بعد از افت اثر اولیه.
اثرهای شدید و مزمن آن :
مصرف اکستازی در عین حال ممکن است اثرهای شدیدتری هم در بدن ایجاد کند که بسیاری از این اثرها ممکن است باعث مشکلاتی جبران ناپذیر در بدن شوند. این اثرها عبارتند از: ایجاد عوارض شدید و غیرقابل بازگشت در مغز و بخصوص حافظه، روان پریشی و کابوس های شبانه، آسیب های کبدی، سرکوب فعالیت مراکز خونسازی در بدن ،
سرگیجه، تشنج و مرگ.
در پایان این نکته حائز اهمیت است که با توجه به روند شیوع هرویین در سی و چند سال اخیر که در ابتدا تنها در بین گروه بسیار اندکی رواج داشت و اکنون به معضل اصلی مواد مخدر ایران تبدیل شده، بر ضرورت توجه جدی به مساله سوء مصرف اکستازی در میهمانیهای شبانه تاکید نموده و هشدار می دهیم که اگر امروز برای پیشگیری از انتشار این ماده در بین گروههای خاص برنامهای نداشته باشیم، فردا در تمامی مدارس شاهد رد و بدل شدن قرصهای اکستازی خواهیم بود.
با کاهش انواع و اقسام مواد مخدر در کشور استفاده از قرص های روان گردان رواج بیشتری یافته اما همین قرص ها نیز از انواع تقلبی و بسیار خطرناک آن محسوب می شوند .
این قرص ها که به داروی عشق و قرص های شادی آور و… معروف هستند از طریق کشورهایی همچون هلند ، مالزی و ژاپن توسط مسافران وارد کشور می شود .
از آنجایی که مواد مخدر سنتی نظیر تریاک اثرات مخرب ظاهری نیز دارد ، بسیاری از جوانان با فریب حرف هایی نظیر ” تابلو نشدن قیافه و سادگی مصرف ” ، به استفاده از این دسته از قرص ها روی می آورند غافل از اینکه خطرات مصرف این مواد و به خصوص انواع تقلبی آن زندگی جوانان را به تباهی خواهد کشاند.
این مواد توهم زا که در شکل قرص ساخته می شوند به دلیل تغییر الگوی مصرف مواد مخدر به وجود آمده اند و شناسایی و تشخیص آنها اکنون پس ازحدود سه سال آموزش مداوم ماموران و بازرسان سریع تر صورت می گیرد.
اغلب این قرص ها به جای قرص های ویتامین در میان جوانان توزیع می شود و جهت پیشگیری از آلوده شدن دانش آموزان در مدارس با مدیران مدارس دخترانه و پسرانه مقاطع راهنمایی سراسر کشور تبادل نظر لازم است .تهیه فیلم های مستند و به نمایش گذاشتن آنها در مدارس ، آموزش و اطلاع رسانی به این قشر آسیب پذیر و ساخت برنامه های تلویزیونی و سی دی های واقعی از جمله برنامه ای پیش گیرانه درزمینه این آسیب اجتماعی نقش موثری دارد.
البته موارد یاد شده نمی تواند به تنهایی عامل موثری باشند بلکه باید با ایجاد مکان هایی شاد و سالم و ورزشی محلی را برای تخلیه انرژی جوانان در نظر گرفته شود.
لازم به ذکر است اکستازی یکی از مشهورترین مواد اعتیادآور رایج در میان جوانان امروزی است. بر اساس آمارهای تخمینی، 8/2 میلیون جوان در سراسر دنیا حداقل یکبار در طول عمر خود از این ماده استفاده کردهاند و بسیاری از آنان، با وجود آگاهی از مخاطرات احتمالی، مصرف این ماده را ادامه میدهند.
اکستازی یا «داروی طراح» مادهای است که در میهمانیهای ریو مصرف میشود. میهمانیهایی که شرکتکنندگانشان ساعتهای متمادی با موسیقی الکترونیکی و رقص نور میرقصند. در این قبیل میهمانیها، مواد شادیآور و فرحبخش مصرف میشود. معمولاً ریو را در فضاهای باز یا غیرقابل کنترل مانند پارکهای جنگلی و انبارهای متروکه برگزار میکنند. ولی گاه در محافل خانگی نیز چنین مجالسی برپا میشود. هزاران جوان در این میهمانیها، که بیش از دو روز طول میکشند، شرکت میکنند. اکستازی میل به خوردن و خوابیدن را مهار میکند؛ در نتیجه، این افراد میتوانند بدون نیاز به خوردن و خوابیدن در میهمانیهای چندروزه شرکت کنند. البته گاه کمآبیهای بسیار شدید و خستگی مرگبار شرکتکنندگان را از پا درمیآورد.
همة شرکتکنندگان میهمانیهای ریو اکستازی مصرف نمیکنند. ولی همة آنها شاهد مصرف این قرصها خواهند بود. فروشندگان این قرصها میگویند که اکستازی بیخطر است. شما را آرام میکند و درکتان را بالا میبرد. کمک میکند تا شادتر باشید و بهتر زندگی کنید. اما این حالات تنها مدتزمان کوتاهی وجود دارند. اکستازی شادی کاذبی را در شما بهوجود میآورد و پس از گذشت چند روز، بدترین لحظات زندگیتان را تجربه خواهید کرد.
بر اساس نتایج آماری، در فاصلة سالهای 1998 تا 1999، موارد مرگ ناشی از مصرف اکستازی 400 درصد افزایش یافته است. همچنین، از سال 1996 تا 1999، اورژانس بیمارستانهای سراسر دنیا با 9 برابر افزایش شمار مسمومیت با اکستازی مواجه شدهاند. یعنی، تعداد موارد مسمومیت در این دورة زمانی از 319 نفر به 2850 نفر رسید. کثریت قربانیان کمتر از 25 سال سن داشتند.
بعضی از جوانان معتقدند که میزان اکستازی مصرفشده در این میهمانیها بسیار بیشتر از مقادیر حقیقی گزارش شده است. آنها برای کاستن از نگرانی والدینشان، مخاطرات ناشی از مصرف اکستازی را جزئی جلوه میدهند.
یکی از علل افزایش مصرف این دارو تبلیغات غلط در مورد آن است. مبلغان آن میگویند که آثار مضر این دارو بیشتر از الکل و تنبکو نیست.
هر فردی که در میهمانی ریو شرکت میکند، در معرض خطر استفاده از اکستازی قرار میگیرد. شروع مصرف این ماده، حتی در حد یک تجربه، مرگآور است. کسانی که زندگیشان با مصرف این دارو نابود شده است از این قرص با عنوان کوکائین میهمانی ریو نام میبرند.
سازمان غذا و داروی امریکا شمار مصرفکنندگان اکستازی را در سال 2001، 1/8 میلیون نفر ذکر کرده است. به نظر میرسد که این رقم در سال جاری در حدود 5/6 میلیون نفر افزایش یافته باشد. در فاصلة سالهای 1995 تا 2001، تعداد افراد 10 تا 18 سالهای که از این ماده استفاده کردهاند در حدود 140 درصد افزایش یافته است. همچنین، 92 درصد افرادی که مصرف اکستازی را شروع کردهاند، بعدها به مواد دیگری مانند ماریجوانا، آمفتامین، کوکائین و هروئین روی آوردهاند.
هر فردی ممکن است به دلایل مختلفی داروهای نشاطآور را امتحان کند. بسیاری از جوانان تحت تأثیر سخنان دوستان خود، در مورد ایجاد احساسات هیجانانگیز کاذب و از بین رفتن ممنوعیتهای اخلاقی، از این ماده استفاده میکنند. تنش و مشکلات خارج از توان فرد مشوقی نیرومند برای مصرف چنین موادی است، اما به تنهایی نمیتواند دلیل قانعکنندهای برای شروع مصرف آنها باشد.
بعضی افراد برای رهایی از آلام ناشی از صدمات روحی یا مشکلات جسمی به این داروها پناه میآورند. فرار از افسردگی، رسیدن به آرامش، داشتن زندگی شادتر، و ایجاد تنوع در روند یکنواخت و مأیوسکنندة زندگی از دیگر دلایل روی آوردن جوانان به این قبیل مواد است.
اما علت هرچه باشد، این داروها راهحلی موقتی برای فرار از مشکلات هستند و پس از محو آثار مصرف آنها، مشکلات و احساسات ناخواسته، به شکلی شدیدتر و سختتر از حالت اولیه، درک میشوند. به مرور، فرد به مقدار بیشتری از این داروها برای تحمل مشکلات جدید خود نیاز خواهد داشت.
لیز، یک مصرفکنندة اکستازی، میگوید: «در یک میهمانی ریو، مردی که به مقدار زیاد و بهطور مداوم اکستازی مصرف میکرد، خود را پرتقال میدانست. یکی دیگر از مصرفکنندگان فکر میکرد که مگس است و به دفعات سرش را به شیشة پنجره میکوبید.»
قرص عشق (Love Pill)
اکستازی قرص عشق نیز خوانده میشود. این قرص ادرک شخص را از رنگها و اصوات به میزان زیادی افزایش میدهد و در هنگام برقراری رابطة جنسی، درک حسی ناشی از لمس شدن و نوازش را بالا میبرد.
اکستازی یک قرص توهمزاست و بر مغز اثر میگذارد. مواد توهمزا تصاویر را در مغز افراد مخلوط میکنند. آنها میتوانند تداعیگر صحنههای غمانگیز یا هراسنک زندگی گذشتة فرد باشند. گاه شخص بدون آنکه آگاه باشد، این تصاویر را در ضمیر ناخودآگاه خود حفظ کرده است.
مصرف قرصهای عشق باعث افسردگی، گیجی، اضطراب بیش از حد، بدبینی، جنون گذرا و اختلالات روانی میشود.
ممنوعیت استفاده از اکستازی
اکستازی در تقسیمبندی دارویی در گروه اول قرار داده شده است. به این معنا که هنوز مصارف پزشکی این داروی خطرنک تأیید نشده است. از دیگر اعضای این گروه دارویی میتوان به هروئین، کوکائین، ال اس دی (LSD) و آمفتامین اشاره کرد.
در کشور امریکا، جریمة به همراه داشتن این ماده و پخش یا تولید آن از 100 هزار دلار جریمة نقدی تا 99 سال زندان متغیر است.
یک مصرفکنندة دائمی اکستازی میگوید: «اگر هر شب اکستازی بخورید، سرما وجودتان را فرا میگیرد. کلیههایتان از کار میافتند و پادرد خواهید داشت. لبها و انگشتانتان را آنقدر میجوید که به خونریزی میافتند.»
چند توصیه به معتادان داروهای نشاط آور
هرچند که آثار جانبی ناشی از قطع مصرف اکستازی در نظر مصرفکننده غیرقابل مهار و وحشتنک است، باز هم راهحلهایی وجود دارد.
اولین قدم، فهمیدن علت اعتیاد فرد به مادة اعتیادآور است. در سال 1969، هنگامی که مصرف اینگونه مواد به حدکثر خود رسیده بود، محققی نوشت: «فردی که افسرده و دردمند است و با دارودرمانی از لحاظ جسمی به آرامش نمیرسد، خودبهخود کشف میکند که با استفاده از مواد مخدر آرام میشود.»
بسیاری از افراد به اشتباه تصور میکنند که با مصرف مواد شادیافزا «بهتر میشوند»، «بهتر فعالیت میکنند» یا «شادتر میشوند». این فقط یک هذیان است. این مواد دیر یا زود جسم و روان را نابود میکنند. فشار زندگی مدرن، انسان امروزی را در خود غرق کرده است. اما باز هم راهحلهایی وجود دارد.
ورزش، رژیم غذایی، پیادهروی طولانیمدت همراه با مشاهدة طبیعت باعث القای احساس رضایت و آرامش میشود. صحبت با یک فرد قابل اعتماد در مورد مشکلات میتواند کمککننده باشد. مصرف مواد اعتیادآور و شادیافزا راهحل واقعی مشکلات زندگی نیست. نتایج و تبعات مصرف این داروها بسیار بدتر و وحشتنکتر از مشکلات اولیهای است که فرد برای رهایی از آنها به این مواد پناه آورده است. روی آوردن به مواد و داروهایی از این قبیل پا گذاشتن در جادة ناهمواری است که فرد برای رسیدن به جهنم انتخاب میکند.
کلمات کلیدی: اکستازی
متادون چیست ؟
متادون اولینبار در زمان جنگ جهانی دوم در کشور آلمان ساخته شد. زمانی که عرضة تریاک در اروپا به دلیل آغاز جنگ جهانی دوم متوقف شد مصرف کنندگان تریاک دراروپا و خصوصاً در آلمان که تعدادشان کم نبود با مشکل جدی مواجه شدند. در میان مصرف کنندگان آلمانی ، مقامات عالیرتبه نظامی نیز از جمله هرمانگورینگ (جانشین هیتلر) به چشم میخوردند. شیمی دانان و شرکتهای داروسازی آلمان به سفارش مسئولین کشور مادهمخدر مصنوعی جدیدیی تولید کردندکه به خشخاش متکی نبود. شیمیدانان موفق به تولید دارویی شدند که نه تنها مؤثر بود بلکه ماندگاری آن نیز در بدن بیشتر از سایر مواد مخدر بود.
مدت زمان تأثیر هروئین در بدن حدود 2 ساعت است در نتیجه مصرف کنندگان نیاز دارند که چندینبار در روز از این ماده استفاده کنند درحالیکه این دارو میانگین بین 24 تا 74 ساعت ، با درنظر گرفتن میزان مصرف و سوخت و ساز بدن افراد ، تداوم دارد . نام این دارو یا ماده مخدر مصنوعی متادون بود. با گذشت زمان متادون داروی منتخب پزشکانی شد که سعی در درمان بیماری اعتیاد و وابستگی به موادمخدر داشتند و دارند .
متادون به چه شکل استفاده میشود ؟
متادون مادهمخدر مصنوعی است که به صورت قرص ، شربت و آمپول مورد استفاده قرار میگیرد و نوع قرص و شربت آن با دوزهای مشخص به طور خوراکی مصرف میشود. این ماده میتواند معمولاً خماری و اشتیاق معتادان به هروئین را تا 24 ساعت کنترل کند. بیماران معمولاً از نظر فیزیکی به همان اندازه به متادون وابسته هستند که به هروئین و یا هر مادهمخدر دیگری وابسته بودند .
معتادان پس از هر بار استفاده از هروئین و گذشت ساعات اوج نشئگی ، مدت زمان کوتاهی حالات طبیعی داشته و پس از آن با خماری روبرو میشوند . این خماری و حس نیاز میتواند عوارضی شبیه به آنفلوآنزا با درد ، اضطراب و افسردگی....... داشته باشد .
این دوره یا سیکل تکراری ، هر 4 تا 8 ساعت با استفاده از هروئین تکرار میشود. برخی از متخصصین بر این باورند که این دوره یا سیکل با استفاده از متادون قابل کنترل است. از نظر علمی احتمال چنین امری وجود دارد چرا که متادون با سرعت کمتری به سیستم بدن وارد و رها میشود و مدت طولانیتری از هروئین و یا هر موادمخدر دیگری در بدن باقی میماند. موادمخدر با گیرایی کوتاه مدت مانند هروئین و مرفین باعث ایجاد و تداوم نوعی فرایند غیرطبیعی در مغز شده که باعث اختلال در احساس سلامتی و روند عملکرد طبیعی بدن میشوند .
استفاده از متادون در شرایط قطع مصرف مواد مخدر باعث قطع بسیاری از این روندهای تخریبی شده و بسیاری از عملکردهای بیولوژی سیستم عصبی را به حالت طبیعی در میآورد .
اما آنچه که باید درنظر گرفته شود این است که متادون به عنوان جایگزینی برای دیگر موادمخدر استفاده شده و به خودی خود نوعی اعتیاد است نه درمان !!
تأثیرات متادون
از معمولترین عوارض استفاده از متادون میتوان از خوابآلودگی ، منگی ، ضعف ، ناخوشی ، خشکی دهان ، اختلال دریچه پروستات و تأخیر در روند ادرار طبیعی ، یبوست و یا نوسان تنفسی نام برد .
حساسیت پوستی ، کهیر ، خارش ، سردرد ، سرگیجه ، فقدان تمرکز ، احساس مستی ، گیجی ، افسردگی ، ضعف بینایی ، رنگ پریدگی ، عرق کردن ، طپش قلب ، حالت تهوع و استفراغ از عوارض احتمالی استفاده از متادون میباشند.
از غیرمعمولترین عوارض استفاده از متادون میتوان از حساسیت آنافیلاکسی (نوعی مسمومیت خونی) ، اُفت فشار خون که باعث ضعف و از حالرفتگی میشود ، سردرگمی ، توهم ، عدم تعادل در راه رفتن ، رعشه ، پرش عضلات و ضعف عضلانی نام برد. استفاده از متادون خطر انسداد و از کار افتادگی کلیهها را نیز همراه دارد .
علائم استفاده مفرط (overdose) یا استفاده بیش از حد متادون شامل موارد ذیل می باشد:
خوابآلودگی ، گیجی ، رعشه ، تشنج ، منگی که منجر به کما میشود ، سرمای بدن ، افت فشار خون و کندی نسبی ضربان قلب میباشد .
سم زدایی با متادون چیست ؟
سمزدایی با متادون معمولاً تحت نظر متخصصین صورت میگیرد. در طول این دوره درمان هر زمانی که شخص معتاد علائم خماری را تجربه کند به وی متادون داده میشود. این علائم عبارتند از عطسه ، خمیازه ، آبریزش چشمها ، آبریزش بینی ، عرق شدید ، تب ، گشادی مردمک چشمها ، دلپیچه ، حالت تهوع ، بدن درد ، رعشه و تندخویی .
پس از چندین هفته تنظیم میزان و مقدار استفاده و با وضعیت ثابت حال درمانجو، میزان متادون به تدریج کاهش مییابد. میزان کاهش متادون بستگی مستقیم به عکسالعملهای جسمی شخص دارد. هدف استفاده از متادون نگهداری عوارض خماری در حد قابل تحمل ، برای درمانجوست .
آیا متادون اعتیادآور است ؟
پاسخ به این سؤال مثبت است. در طی تحقیقاتی که در جهت کشف میزان اعتیاد به متادون در کشور انگلستان انجام شد این موضوع به اثبات رسید. به عنوان مثال در یکی از این آزمایشها به درمان جویانی که چشمانشان بسته بود متادون و هروئین داده شد. هیچیک از آن ها قادر به تشخیص بین تأثیر این دو مادهمخدر نبودند. این تحقیق نشان داد که مشکل اضافی که مصرفکنندگان متادون برای رهایی از هروئین تجربه میکنند ترک خود متادون است ! ترک اولیه هروئین شاید در مدت یک هفته تا 10 روز میسر باشد ولی ترک متادون میتواند ماهها یا سالها طول بکشد .
عجیب آنکه متادون که به عنوان مادهای برای ترک موادمخدر باید استفاده شود مرتباً در بازار سیاه و به طور غیرقانونی خرید و فروش شده و باعث ایجاد شمار گوناگونی از مرگ در اثراستفاده بیش ار حد یا (overdose) شده است .
اعتیاد به متادون بسیار خطرناک بوده و ترک آن هم بسیار مشکل. در تحقیقات NHSDA در آمریکا بسیاری از افراد رها شده از مصرف هروئین معتقد بودند که ”وحشت“ ترک هروئین به مراتب کمتر از ”عذاب“ ترک متادون است .
بسیاری افراد از اعتیاد به هروئین به اعتیاد به متادون منتقل میشوند و تنها وحشت عذاب ترک متادون باعث میشود که طول درمان سالها ادامه یابد.
آیا متادون راه چاره است ؟
تحقیقات در گلاسگو بریتانیا
دکتر راسلنیوکومب مطالعه و تحلیل خاصی را در مورد میزان مرگ و میر در اثر استفاده از متادون در شهر لیورپول انگلستان به انجام رساند . بر مبنای این تحقیق وی به این نتیجه رسید که طرح استفاده از متادون برای کاهش صدمات به معتادین ممکن است باعث افزایش تعداد قربانیان شود تا پیشگیری و درمان اعتیاد .
وی یادآور میشود که متادون ماده بیخطری نیست. تأثیر متادون بر افراد مختلف متفاوت است. میزان مصرفی متادون یک شخص میتواند برای شخص دیگر مسمومیت ایجاد کند. این به این معناست که شخص با استقامت بدنی بالا میتواند از متادون استفاده و به زندگی عادی خود ادامه دهد و همان مقدار متادون میتواند برای شخص دیگری با استقامت پائینتر مرگآور باشد .
این تحقیق باعث بروز بحث ، گفتگو ، انتقاد و تبادلنظر در میان متخصصین در این زمینه شد. با اینکه عدهای با نظرات و یافتههای دکتر نیوکومب موافق بودند ، عدهای نیز اعتبار تحقیقات وی را زیر سؤال بردند چرا که معتقد بودند از تعداد مرگ و میر ذکر شده در تحقیقات کلاسگو تعداد کثیری از ترکیب داروهای مختلف استفاده میکردند و نمیتوان به صحت این تحقیق تکیه کرد .
چکیدهای از تحقیق و یافتههای دکتر نیوکومب :
در دهه 1970 در انگلستان (35 سال پیش) سمزدایی در انگلستان معمول بوده ولی از دهه 80 با شیوع بیماری ایدز استفاده از سوزن مشترک یکی از راههای انتقال این بیماری شناخته شده و درمان از طریق متادون به طور قانونی آغاز شد .
هدف درمان از طریق متادون
ـ بهبود بخشیدن به وضع سلامتی معتادین با استفاده از مواد کم خطر و خالص و اندازهگیری شده و تحت نظر متخصصین .
ـ پائین آوردن میزان دزدی و جنایت با در اختیار گذاردن متادون به صورت مجانی. به این شکل که آنان برای پرداخت هزینه مواد به دزدی و جنایت دست نزنند .
ـ بهبود بخشیدن به وضعیت اجتماعی معتادین ، روابط خانوادگی ، مالی ، کاری ، خانه و قوانین مسکن (مثلاً افرادی که در یکی از مراکز مخصوص با استفاده از متادون اقدام به ترک میکنند در لیست اولویت واگزاری خانههای دولتی قرار میگیرند. به این شکل از وضعیت کارتنخوابی نجات پیدا میکنند. وقتی آدرس و مسکن داشته باشند میتوانند پول بیکاری بگیرند ـ جهت کاریابی به آنان کمک میکنند و با داشتن آدرس مشخص پلیس به راحتی میتواند آنان را زیر نظر داشته باشد.
ـ در واقع استفاده از متادون و حتی مرگ و میر ناشی از آن حداقل بهایی است برای مهار کردن شیوع بیماری HIV یا ایدز .
در سال 1988 ، 971مورد مرگ در اثر مسمومیت با موادمخدر کنترلی اعلام شد. تا سال 1992 این تعداد به 1001 رسید و سه مورد مواد مشخص تجویزی یعنی متادون ، مرفین و هروئین شناخته شد .
در طول 10 سال یعنی سال 82 تا 92
ـ مرگ در اثر متادون از 16 مورد در سال به 131 مورد رسید
ـ مرگ در اثر مرفین از 27 مورد در سال به 95 مورد رسید
ـ مرگ در اثر هروئین از 11 مورد در سال به 51 مورد رسید
منتقدین معتقدند با اینکه در گلاسگو تعدادی از افراد در اثر اُوردوز با متادون جان خود را از دست میدهند ، در اثر نبود متادون این احتمال وجود دارد که تعداد بیشتری در اثر ترکیب مواد متعدد خیابانی جان خود را از دست دهند .
دکتر نیوکومب در برآورد تحقیقی خود به این نتیجه میرسد که :
ـ اگر به طور کلی میزان مرگ و میر در اثر استفاده از هروئین را با متادون مقایسه کنیم ـ میزان تلفات در اثر استفاده متادون در سال 1990 شش برابر ، در سال 1991 سه برابر و در سال 1992 چهار برابر بیشتر از استفاده از هروئین بود. همچنین اگر میزان مرگ و میر اتفاقی در رابطه با هروئین را با متادون مقایسه کنیم میزان تلفات در اثر استفاده از متادون در سال 1990 چهار برابر ، سال 1991 سه برابر و در سال 1992 چهار برابر بوده است .
لازم به توضیح است با وجود اینکه ارقام ذکر شده در بالا نیاز به تفسیر و توضیحات و حتی بررسی بیشتری دارد ، اما به طور شفاف نشانگر این واقعیت است که میزان تلفات و مرگ و میر در بین مصرفکنندگان متادون به مراتب بیشتر از مصرفکنندگان هروئین است .
دکتر نیوکومب در نتیجهگیری پایانی این تحقیق متذکر میشود که یکی از سؤالات مطرح در این تحقیق این است که چرا دستاندرکاران امر ، توجه لازم را به عواقب استفاده از متادون معطوف نمیدارند ؟
وی معتقد است که دولت میبایست بیش از آنکه به مهار کردن موادمخدر به طور کل تمرکز کند در سیاستهای خود ، به چگونگی کمک به معتادان و شناسایی چگونگی کاهش آسیب و ایجاد خطر برای سلامتی آنان بپردازد. یکی از نمایشهای کلیدی در جهت تشخیص این آسیبها پرداختن و تحت نظر گرفتن روند استفاده از مواد جایگزین و عوارض آن و تعداد مرگ و میر در اثر استفاده از مواد است .
از دید دکتر نیوکومب برای مقابله با مرگهای ناشی از مصرف متادون ، شاید میبایست از رژیم و درمان با استفاده از موادمخدر دیگری به جای متادون استفاده کرد. به طور مثال مورفین یا دیامورفین. این نظریه مورد بررسی مدیرکل مراقبتهای بالینی در کینگر کالج لندن قرار گرفت. وی در یکی از بیانیههای مطبوعاتی خود گفت :
« معتادین میزان صحیح متادون تجویز شده را استفاده نمیکنند و شاید میبایست به آنان مواد دیگری مانند هروئین تزریقی تجویز شود. ما میبایست به دنبال راهی برای توقف روند استفاده و مصرف بیش از حد متادون و همزمان درمان ایمن معتادین باشیم. »
در پایان دکتر نیوکومب یادآوری میکند که استفاده از متادون به یادآورندة این مَثَل در بین پزشکان است که میگویند : عمل جراحی با موفقیت انجام شد ولی مریض درگذشت ! اگر افرادی که از هروئین به متادون روی میآورند در معرض خطر و ریسک بیشتری قرار میگیرند ، با چه معیاری میتوان تصمیم گرفت که چه تعداد مرگ و میر قابل قبول است ؟
نظر به اینکه دیدگاه دکتر نیوکمب و مدیرکل مراقبتهای بالینی در کینگرکالج لندن که میگوید شاید بایستی به جای متادون برای درمان اعتیاد به معتادان مواد مخدر دیگری مثل هرویین تجویز کرد و این برنامه به صورت پروژه تحقیقاتی در حال اجرا می باشد ، خوب است نظرمهندس خودمان آقای دژاکام که در سخنرانی خودش در کنگره سراسری اعتیاد در دانشگاه سیستان و بلوچستان در 8 سال پیش ارائه کرد را بنویسم.
مهندس دژاکام در پایان مقاله خود که تحت عنوان صورت مسئله اعتیاد مطرح گردید چنین میگوید :
خارج از بحثهای قانونی و حقوقی ، من به تجربه دانستم هیچ دارویی مناسبتر، قویتر ، کم خطرتر ، ارزانتر و مفیدتر از خود تریاک برای ترک اعتیاد یک معتاد وجود ندارد.
همچنین با صحبتی که با ایشان داشتم با نظر آقای دکتر نیو کمب کاملاً موافق هستند ولی می گویند ، هرویین به دلیل طول عمر و ماندگاری کوتاهش مناسب نیست اما تریاک با 25 نوع آلکالویید قوی و نیرومندش جایگزین بسیار مناسبی میباشد.
به هرحال استفاده از تریاک برای درمان اعتیاد که شامل پروتکل درمان به صورت کاهش تدریجی و پلهای در طول 11 ماه میباشد به صورت جامع برای اولینبار در تاریخ 1997 توسط کنگره 60 در ایران مورد آزمایش قرار گرفت که نتایج بسیار مطلوبی را تاکنون به ارمغان آورده است که غیرقابل تصور میباشد و بر همین مبنا کنگره 60 معتقد است که اعتیاد کاملاً قابل درمان میباشد و من خودم در سفری که در چندین مرحله به ایران داشتم از نزدیک با این موضوع برخورد نمودم و با افراد متعددی از کنگره 60 که با این روش درمان شده بودند مصاحبه داشتهام و هماکنون نیز در حال تحقیق در کنگره 60 میباشم .
لازم به توضیح است مشروح پروتکل درمان اعتیاد با موادمخدر در کتاب عبور از منطقه 60 درجه زیر صفر به زبان فارسی در سال 1997 توسط مهندس حسین دژاکام که خودشان هفدهسال مصرفکننده موادمخدر بودهاند ، نوشته شده است و تاکنون 6 مرحله تجدید چاپ شده است .
منابع :
_ www.drugscope.org.uk
_ NHSDA housedrug policy.gov/drugfact
_ Release Publications,National Drugsd legal,London
کلمات کلیدی: متادون درمان حقیقی سلامت انقلاب
معتادان را مار نگزیده که سم زدایی می کنیم
14 اصل اعتیاد : سخنرانی در سمینار سراسری اعتیاد ، چالش ها و درمان ها ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان آبانماه 81
متن سخنرانی
بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم
فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو در اندازیم
اگر غم لشگر انگیزد که خون عاشقان ریزد
من و ساقی به هم سازیم و بنیادش براندازیم
چو در دست است رودی خوش بزن مطرب سرودی خوش
که دست افشان غزل خوانیم و پای گوبان سراندازیم
یکی از عقل می لافد یکی طامات می بافد
بیا کین داوری ها را به پیش داور اندازیم
بله یکی از عقل می لافد و یکی طامات می بافد؟
جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه
چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند
من مهندس الکترونیک بودم و یک محقق در الکترونیک بودم ، از بد حادثه به اینجا پناه آورده ام ، من تمامی پزشکان و روانپزشکان را از صمیم قلب دوست دارم ، انسان را دوست دارم ، علم را دوست دارم ، به من می گفتند تو مهندس برقی ، نباید در علم پزشکی و روان پزشکی و اعتیاد مداخله کنی چون درسش را نخوانده ای ، پاسخ من این بود:
من خود اعتیادم ! من خود مواد مخدرم ! من خود کتاب اعتیادم ! من ویروس اعتیادم ! من خود جرمم ! من خود بیمارم ! من در دم و درمانم ! من 17 سال معتاد حرفه ای بوده ام و قریب پنج سال از اعتیاد آزادورها هستم ، من زبان دارم . خودم خودم را برای شما تعریف می کنم . نقاط ضعف و قدرتم را بیان می کنم ، برای شما می گویم درد چیست و درمان چیست به شما میگویم با روشهای موجود درمان شده ام یا نه ! شما بعنوان عالم و دانشمند قضاوت کنید ، من هر چه می گویم آرزو میکردم پزشک یا روانپزشک بودم تا شما مرا می پذیرفتید ، ولی خداوند نخواست و زندگی مرا بگونه ای دیگر رقم زد و خواست من بیش از 20 سال روی سیستم های پیچیده صنعتی کار کنم و عیب آنها را مشخص کنم ولی در همان حال به اعتیاد کشیده شدم و با کوله باری از بدبختی های اعتیاد عاقبت بفکر عیب یابی خودم افتادم .
تجربیاتم را در کتاب عبور از منطقه 60 درجه زیر صفر منشر نمودم . که تاکنون 5 نوبت تجدید چاپ شده و اکثر نقاط کور درمان اعتیاد در این کتاب شکافته شده و روش جدید درمان اعتیاد ابداع گردیده است .
من دست یک یک شما هموطنان خودم را می فشارم . در 21 ژوئن سال 2000 طبق اعلامیه NIDA سازمان دارویی وابسته به وزارت بهداشت آمریکا، روش درمان اعتیاد ، تدریجی پله ای ، که اینجانب طراحی نمودم ، که درمان اعتیاد با استفاده از خود مواد مخدر بعنوان دارو می باشد ، بعنوان بهترین و کم خطرترین و با راندمان ترین روش اعلام گردید و 15 کشور بزرگ جهان آن را تائید نمودند و اکنون هزاران ، هزار نفر با استفاده از این روش درمان شده اند یا در حال درمان هستند ، برای من گریه آور است که در داخل کشورم هنوز عزیزان از این موضوع اطلاع ندارند و حتی چون من پزشک نیستم روی سخنانم بعضی ها حتی فکر هم نمی کنند، من با اکثر خبرگزاری های معتبر جهان مصاحبه
داشته ام ، با هیئت های علمی انگلستان ، فرانسه ، آلمان ، اسپانیا ، نشست داشته و طبق دلیل روش های آنها را نقد کرده ام و نقاط ضعف آنها را بیان نمودم .
به اولین کنگره پزشکی سراسری ایران در زاهدان مقاله علمی صورت مسئله اعتیاد را ارائه کردم که پذیرفته شد در آن مقاله روش های درمان اعتیاد موجود را مردود اعلام کردم .
اکنون طبق بخشنامه مرکز دانشگاه آزاد این مقاله و سایر مقالات من برای استفاده استادان و دانشجویان به بیش از 150 دانشگاه ارسال شده است ، در بیش از 20 دانشگاه سخنرانی داشته ام . اکنون دبیر کل کنگره 60 و عضو هیئت مدیره آن هستم ، مرکز تحقیقاتی و گروه درمانی کنگره 60 را بنیان نهادم و تمامی روش ها و قوانین آن را مکتوب نمودم .
کنگره 60 هم اکنون یکی از موفق تریم نوع گروه درمانی در سطح جهان می با شد ، همه روزه دانشجویانی برای تحقیق نزد من می آیند و رساله خود را می نویسند هم اکنون صدها نمونه که به درمان قطعی رسیده اند ، تریاک ، هروئین ، ترزیق و قرص و اعتیادهای وحشتناک نزد من می باشند و آماده هستند هر کجا که بگوئید بیایند و سخن بگویند مگر برای اثبات هرگونه علم یا سخن علمی راهی جز بوته آزمایش و تجربه وجود دارد؟
اکنون در هفته 14 جلسه گروه درمانی کنگره 60 در 5 نقطه تهران برگزار می شود که حداقل افراد گروه از 50 نفر تا 400 نفر می باشند و همه خدمات بصورت رایگان ارائه می گردد.
ما سر شوریدگان را به کجا باید شد !
معتادان را مار نگزیده که سم زدایی می کنیم !
سم امر نسبی است و سم زدایی در پزشکی کاربرد ویژه ای دارد.
مواد مخدر برای کسانیکه آن را مصرف نمی کنند سم است و حتی اثر کشنده دارد اما برای فرد معتاد که هر روز آن را مصرف می کند مثل سم عمل نمی کند .
اعتیاد مسمومیت مزمن نیست ، هر کس این تعریف را ارائه نموده است مفهوم سم و اعتیاد را نشکافته است .
اعتیاد : جایگزینی مزمن است . چون مواد مخدر خارجی دقیقاً جایگزین سیستمهای تولید کننده مواد شبه افیونی و سیستم درد بدن شده است ، ( مثل : اندروفین ها ، دینورفین ها و آنکفالین ها و ...)
این تعریف « مسمومیت مزمن » جهانی را گمراه نموده است چون در این تعریف ، مسئله سم مطرح می شود و فردی که سم مصرف کرده باید سم زدایی شود.
ما اگر بخواهیم شخص معتاد به مواد مخدر را سم زدایی کنیم نیازی به روشهای آنچنانی و پر هزینه نیست . کافی است نصف قاشق چایی خوری جوهر لیمو در آب حل نمائیم و یا یک استکان آب لیمو و یک کاسه ترشی به فرد معتاد بخورانیم تا ظرف مدت کوتاهی سم زدایی شود. دیگر نه نیاز به بیهوشی می باشد و نه جراحی مغز و نه تعویض خون و غیره ....
اما در تعریف جایگزینی ، جایگزین مطرح می شود ، مواد مخدر جایگزین مواد شبه افیونی بدن شده و نباید جایگزین را به یکباره حذف نمائیم .
ما زمانی می توانیم جایگزین را حذف کنیم که سیستم تولید کننده مواد شبه افیونی بدن راه اندازی شده با شد.
امروز در سطح جهان معتادان خواستار و علاقمند به درمان و رهایی از اعتیاد را گروه گروه به مسلخ سم زدایی می برند و چون جواب نمی گیرند می گویند : اعتیاد درمان ندارد و معتاد اراده! ؟
کسی نیست سئوال کند : خارج کردن ترکش بمبهای جنگی از یک شهری که 10 سال تمام بمباران شده چه اثری روی خرابیهای تاسیسات شهری دارد ، و خارج کردن بقایای بمبهای مواد مخدر از جسم شخص معتاد ، چه اثری روی تخریبهای جسم او دارد. مضافاً به اینکه جسم انسان ، خود به خود سه روزه بقایای مواد مخدر را از جسم معتاد خارج می کند ولی ما بدون توجه به مکانیزم جسم ، مواد جایگزین را خارج می کنیم و زلزله ای را در حدود 8 ریشتر در جسم معتاد بوجود می آوریم که اثرات بسیار مخرب و نابود کننده دارد!
کلمات کلیدی: سم زدایی اعتیاد
سلامت نیوز: یونجه سرشار از ویتامینهای A ،C ،E ،K میباشد. مقدار ویتامینC آن 2 برابر جعفری و 4 برابر لیموترش است و ویتامین آن از شب کوری جلوگیری میکند.
یونجه
یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر میرسد. برگهای آن دارای سه برگچه میباشد. برگچه های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است.
گلهای یونجه به شکل سبز و به رنگ بنفش تیره یا آبی روشن است.
میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچکتر از آن میباشد.
یونجه ریشه ای بسیار عمیق دارد و ریشه آن تا سه متر به داخل زمین نفوذ میکند و بنابراین منبع ویتامینها و مواد معدنی است که از خاک میگیرد.
تاریخچه
یونجه از زمانهای بسیار قدیم در ایران کشت میشده است و در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح از یاران به یونان برده شد و در قرن هفتم بعد از میلاد به اروپا راه یافت.
یونجه در ایران در مناطق مرکزی و جنوبی به مقدار بسیار زیاد کشت میشود. زنبور عسل گل یونجه را دوست دارد و از آن شهد زیادی به دست میآورد و تبدیل به عسل میکند. پرورش این گیاه در قدیم برای تهیه علوفه چهارپایان بوده ولی در حال حاضر به علت دارا بودن مواد مغذی به مصرف غذایی نیز میرسد.
ترکیبات شیمیایی
یونجه سرشار از ویتامینهای A، C، E، K میباشد. مقدار ویتامینC آن 2 برابر جعفری و 4 برابر لیموترش است و ویتامین آن از شب کوری جلوگیری میکند.
یونجه همچنین مقداری ویتامینD داشته و سرشار از ویتامین K است که خوردن آن از خونریزی جلوگیری میکند و پخته آن برای رفع یبوست مفید است. ضماد پخته یونجه روزی 2 بار جهت رعشه مفید است.
برای نرم کردن سینه و تسکین سرفه روزی 2-3 فنجان دم کرده تخم یونجه را مصرف کنید.
همچنین دارای آمیلاز که آنزیم مخصوص هضم مواد نشاستهای است میباشد. آنزیمهای بسیاری در یونجه یافت میشود، به عنوان مثال میتوان از امیلاز، اینورتاز، و پکتیناز نام برد. یونجه دارای حدود 20 درصد پروتئین میباشد.
اسیدآمینههای موجود در یونجه عبارتند از: لیزین، آرژنین، هیستیدین، آدنین، فنیلآلانین، آسپاراژین و سیستین.
یونجه دارای اسید فسفریک نیز هست یونجه همچنین دارای منیزیم، آهن و مقدر جزئی ارسنیک و سیلیس است بنابراین یونجه از نظر مواد غذایی بسیار قوی است و غذای خوبی برای انسان و حیوانات است.
درمان اعتیاد:روش پزشکان قدیم ایران در معالجه اعتیاد، ساختن داروهایی بود که معتاد را نسبت به خود اعتیاد متنفر و حساس میکرد و برای این کار معمولاً از تعفن یونجه، افسنتین و چند گیاه دیگر استفاده میکردند. اخیراً داروسازان سنتی هند از این روش استفاده می کنند.
این روش سابقاً در ایران برای درمان اعتیاد به الکل بود، اکنون برای معالجه معتادان به تریاک و سیگار و حتی هروئین به کار رفته و نتایج عالی داده است.
یونجه خواص داروئی
یونجه از نظر طب قدیم ایران گرم است. البته تازهی آن گرم و تر و خشک شدهی آن گرم و خشک است.
1- یونجه از این نظر که دارای بسیاری از مواد معدنی میباشد شیرهی آن برای بچههایی که در حال رشد هستند و استخوانبندی محکمی ندارند، بسیار مفید است. حتی امروزه پودر این گیاه را در داروخانهها میفروشند که آن را میتوان تحت نظر پزشک برای بچههای شیرخوار مصرف کرد.
برای تهیه شیره یونجه باید مقدار 300 گرم یونجه را در یک لیتر آب ریخت و آن را جوشانید تا مقدار آب آن به نصف تقلیل یابد سپس آن را صاف کرده و مقدار کمی عسل به آن اضافه کنید که به صورت شربت در آید.
مقدار مصرف برای کودک 200 گرم در روز است و برای اطفال شیرخوار حدود 50 گرم میباشد که میتوان با اجازهی پزشک به شیر آنها اضافه نمود. اشخاص بزرگسال هم برای بالا بردن انرژی میتوانند از این شیره استفاده کنند.
2- یونجه ملین است.
3- یونجه دو برابر اسفناج، آهن دارد بنابراین خونساز است و برای کسانی که به کم خونی مبتلا هستند مفید است.
4- یونجه به علت دارا بودن ویتامین D برای درمان بیماری راشیتیسم به کار میرود.
5- عوارض کمبود ویتامین ث با خوردن یونجه از بین میرود.
6- یونجهی تازه در بسیاری از کشورها مانند چین و روسیه و آمریکا به مقدار زیاد به جای اسفناج مصرف میشود.
7- یونجه را در داروخانهها و فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانهها به صورت پودر، کپسول و قرص به فروش میرسانند. مقدار مصرف آن سه قرص در روز است.
8- با همهی مزایایی که یونجه دارد در خوردن تازه آن نباید زیادهروی کرد زیرا بسیار نفاخ است و حتی حیواناتی که به مقدار زیاد از آن میخورند به علت گاز زیاد ممکن است تلف شوند.
9- ضماد پخته یونجه را اگر روزی چند بار روی اعضایی که رعشه دارند بگذارید آنها را شفا میدهد.
10- تخم یونجه قاعده آور است و برای این منظور تخم یونجه را به صورت دم کرده مصرف کنید.
11- دم کرده یونجه درمان اسهال است.
12- برای نرم کردن سینه و تسکین سرفه روزی 2-3 فنجان دم کرده تخم یونجه را مصرف کنید.
13- برای درمان لقوه و رعشه تخم یونجه را در روغن زیتون بریزید و مدت یک هفته جلوی آفتاب بگذارید سپس آن را صاف کنید و روزی چند قاشق از آن را بخورید و همچنین روی اعضایی که رعشه دارند بمالید.
14- یونجه حاوی مقدار زیادی ویتامین است. کوبیده آن زخم را به سرعت التیام داده و از خونریزی جلوگیری میکند.
یونجه
15- یونجه را به صورت تازه و یا جوانه آن را با سالاد میل کنید. جوانه یونجه را به صورت بسته بندی شده میتوانید از سوپرمارکت ها خریداری کنید.
مضرات:
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است اما مصرف یونجه در بعضی از نوزادان ممکن است باعث مشکلات پوستی، مشکلات رودهای – معدهای و بالا رفتن اورات سرم می شود.