سفارش تبلیغ
صبا ویژن
با دانشمندان همنشینی کن تا خوش بخت گردی . [امام علی علیه السلام]
صبح سعادت: سربلندی عدالت ابادانی

بخش اول (ضرورت روانشناسی ورزشی)
آیا می دانید علت اینکه وزنه برداری در رده تیم ملی اعزامی به المپیک وقتی روی صحنه می رود فراموش می کند به دستان خود گچ مخصوص بزند چیست ؟
آیا می دانید علت اینکه تکواندو کاری در رده تیم ملی اعزامی به المپیک وقتی روی تشک مسابقه می رود فراموش می کند کلاه مخصوص خود را بر سر گذارد چیست ؟
آیا می دانید علت اینکه دوچرخه سواری در رده تیم ملی اعزامی به مسابقات آسیایی وقتی در ابتدا خط استارت قرار می گیرد چنان پاهایش می لرزد که نمی تواند روی پنجه رکاب دوچرخه نیرو وارد کند و از مسابقه باز می ماند چیست ؟
مسلماً پاسخ شما شامل توضیح مسائل فنی این رشته های ورزشی نیست و بر روی کلمه اضطراب متفق القول هستید .
اضطراب یکی از مهمترین مسئله هایی است که انسان با آن دست به گریبان است. بخصوص زمانی که پای رقابت در میان باشد. در اکثر کتابها و مقالات بیشتر به مسائل تخصصی رشته های ورزشی توجه شده است .
اما آیا می دانید طبق تحقیقات به عمل آمده بسیاری از عدم موفقیت های ورزشی ریشه در علل روانی دارد .
از آن رو تصمیم گرفتیم تا با طرح سلسله مقالات روانشناسی و آموزشی اضطراب، نقش کوچکی در موفقیت های آتی ورزشکاران شطرنج باز ایران عزیزمان داشته باشیم .
 

روانشناسی ورزشی
روانشناسی علم مطالعه رفتار انسان و روانشناسی ورزشی مطالعه رفتار ورزشی و کاربرد یافته های روانشناسی برای بهبود عملکرد و ارتقاء تندرستی است. از حوزه های مهم مورد مطالعه روانشناسی ورزشی که به ویژه در آمادگی قهرمانان کاربرد دارد، آمادگی روانی برای عملکرد است که ورزشکار را برای مسابقه آماده می سازد .


مرکز روانشناسی ورزشی
مرکز روانشناسی ورزشی آکادمی ملی المپیک و پاراالمپیک، فرصتی را برای ورزشکاران تیم های ملی فراهم می سازد تا در کنار تقویت عوامل جسمانی و فنی به تقویت آمادگی روانی در رشته ورزشی خود بپردازند و توانایی های خود را در همه ابعاد تکامل بخشند .
این مرکز برنامه هایی را برای کمک به ارتقاء عملکرد ورزشکاران تیم های ملی طراحی نموده است که در سال جاری به اجرا خواهد گذاشت. این برنامه ها شامل برگزاری دوره های آشنایی با روانشناسی ورزشی برای مدیران، مربیان و ورزشکاران تیم های مختلف، برگزاری جلسات مشاوره فردی و گروهی با ورزشکاران تیم های ملی و ارائه تمرینات و توصیه های روانشناختی برای بهبود آمادگی روانی و ارتقاء عملکرد ورزشی است .

آمادگی روانی چیست؟
همه ما با مراجعه به حافظه خود می توانیم. لحظاتی را در مسابقات ورزشی به خاطر آوریم که تیم یا ورزشکاری با وجود آمادگی کامل جسمانی و فنی، به دلیل شرایط نامناسب روانی از ارائه بهترین عملکرد خود ناتوان مانده است .
ضعف آمادگی روانی در ورزشکاری که آمادگی جسمانی مطلوب دارد، به مثابه اتومبیل آماده و پر سرعتی است که راننده ای ناشی و نا آماده در آن نشسته باشد .
هر قدر هم که جسم آماده و ورزیده باشد، اگر ذهنی که آن را هدایت می کند فاقد ورزیدگی و آمادگی باشد جسم به درستی هدایت نخواهد شد .
احتمالاً در 30 سال پیش، واژه آمادگی جسمانی برای مربیان و ورزشکاران قدری نامفهوم بوده است، اما امروزه در پاسخ به مفهوم آمادگی جسمانی، بی درنگ عوامل متشکله آمادگی جسمانی مانند : قدرت، استقامت و ... به ذهن خطور می کند. همانطور که آمادگی جسمانی مستلزم صرف زمان کافی برای تمرین و تقویت عوامل آن است، آمادگی روانی نیز از عواملی همچون مهارت در توجه، مهارت در کنترل اضطراب و استرس، حفظ انگیزش، حفظ و افزایش اعتماد به نفس و ... تشکیل می شود. رسیدن به آمادگی روانی نیز به مرور و با صرف زمان و امکان پذیر می شود و مستلزم اینست که مدیران و مربیان آگاه چنین فرصتی را برای ورزشکاران فراهم آورند .

ضرورت آمادگی روانی
بسکتبالیستی که در تمرین همه پرتاب های پنالتی را تبدیل به گل می کند، چه می شود که در مسابقه از به ثمر رساندن یک پنالتی ناتوان می ماند؟ آیا وضعیت او با تمرین جسمانی و مهارتی بیشتر، بهتر خواهد شد؟ بعید به نظر می رسد، زیرا او مهارت لازم را دارد و این را در تمرین نشان می دهد، ممکن است مشکل او ناتوانی در حفظ توجه و کنترل اضطراب ناشی از هیجان مسابقه باشد. این مسئله با هدایت وی به سمت تمرینات توجه و تمرکز و یا مهارت کنترل اضطراب قابل حل است و گرنه انجام تمرینات جسمانی بیشتر، مشکل او را حل نخواهد کرد .
امروزه، قهرمانان سطوح عالی و المپیک بخشی از زمان تمرینات خود را صرف تمرینات آمادگی روانی می کنند. در بسیاری از رشته های ورزشی، تا 10 نفر اول مسابقات جهانی، به لحاظ فنی و جسمانی در یک سطح اند و آنچه نفرات برتر را متمایز می سازد، آمادگی روانی آنهاست (تفاوتی که ایجاد تفاوت می کند) . در دنیای امروز رقابت دیگر فقط بر سر تکنیک برتر نیست، ورزشکاری پیروز است که از آمادگی روانی بالاتری برخوردار باشد .


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محمد امین جلیلوند 90/8/11:: 8:33 صبح     |     () نظر

به یادآنان که کارشان حسینی بود

وماکه باید کاری زینبی کنیم

تاشاید رهروی واقعی باشیم انشاالله

بدی کردیم، خوبی یادمان رفت / ز دلها لای روبی یادمان رفت
به ویلای شمالی خو گرفتیم / شهیدان جنوبی یادمان رفت . . .


شادی روح شهدا صلوات



نوشته شده توسط محمد امین جلیلوند 90/8/8:: 8:19 صبح     |     () نظر

آنچه درپی می آید مختصر کلامی است درراستای انتخاباتی پر شور ازناحیه مردم در 12/12/90رغم خواهد خورد:

  وبا مرور جریانات متعددی درتمامی انتخاباتهای جدی در نظام مقدس ج.ا.ا ودرسایر جوامع تماما مشی وروش اعتدال مورد اقبال مردم بوده است ، بنحویکه مشی تند وافراط گری مطرود شده است ،بدین نحو عقلانیت حکم می کند به مشی اعتدال با رهبری عاقلان مقبول ومشهور به حسن خلق در انتخابات آینده باتاکید بر حضوری همه جانبه ومقبول باارائه افراد این چنین جهت حضوری فعال پرشور وموفقیت آمیزدرتوسعه ورعایت رفاقت وصمیمت در تمام گروههای هم مشبی با تاکید براصول سه گانه دیانت، عقلانیت،اعتدال،در جهت ارائه خدمت صادقانه به همه مردم پر آوازه ،هوشمند وفهیم ایران اسلامی کهن راسرلوحه کار خویش قراردهیم.ودر این مقطع از تاریخ حساس میهن یقینا آندسته ازگروهها وافرادی که مشی اعتدال رادر عمل وگفتار در پیش گیرند مورداقبال عامه قرارخواهند گرفت وآیندگان نیز در این مورد هم چون گذشته قضاوت عادلانه ای خواهد نمود. واما

ازمنظرقرآنی، وبا سرلوح قراردادن آیه شریفه وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ  جهت پرهیز ازتفرقه وتشنج درناملایمات درونی وپیرامونی که مستکبرین برجهان حکم فرمانموده اند خودمان تکلیف خودمان را در عرصه بین الملل وداخلی بایدرقم زنیم .درسیریه نبوی وائمه(ع) ،اندیشمندی واندیشه ورزی، ارسطوئی،افلاطونی وبقراطی ویا رورتی(اندیشمند معاصر)بایستی به بازیگران فردی وجمعی عرصه سیاست یادآورشد که جامعه امروز مابیش وپیش ازهرزمان دیگری نیازمند مشی ومرام ومسلک وحدت گسترواعتدالی ومیانه روی است.به زبان ارسطوئی ؛سعادت ایرانی وجامعه ایران امروز،درگروآراستن رفتارهای سیاسی خود به فضیلت اخلاقی بنام همگامی وهمدلی واعتدال است.با مرام ابن مسکویه باید گفت درپرتواعتدال میتوان خیر عمومی ولذت زندگی رابه مردم ارزانی داشت وآنان راازچنبره رنج ودرد رهانید ودرسایه آموزهای رورتی ،آنان رابه ترویج اعتدال ومدارا ،حمایت ازتنوع وتکثر ،احترام به افکار عمومی جامعه ،مطلق وقدسی نکردن خودوپندارهای خود،سیرت وصورتی شیطانی نبخشیدن به رقبای خودو..دعوت نمود.والبته یادمان باشد که مشی تندروی مطرود مردم دربزنگاههای تاریخ بوده است ودر پایان بعنوان اصلی ترین موضوع روز یادآور می شوم که با مددخواهی از خدای متعال وباتوجه به آیه شریفه: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِی الأَمْرِ ...درراستای حفظ انسجام و رشدهمدلی وعنایت تام وتمام به منویات ورهنمودهای ثمر بخش وگره گشای مقام معظم رهبری (حفظ اله)  باحضوری محکم واستواردرعرصه انتخابات(12/12/90) آتی مجلس شورای اسلامی درامتدادحفظ خون شهدا وپاسداری وتداوم راه امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی باانتخاب افرادی امین باتاسی از قرآن کریم :

إِنَّ اللّهَ یَأْمُرُکُمْ أَن تُؤدُّواْ الأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا (خدا به شما فرمان مى‏دهد که امانتهایتان را به امین تان بسپارید)

رقم زنیم.انشاالله.

." ولله العزت ولرسوله وللمومنین" همانا عزت ازآن خداپیامبر(ص)ومومنان است.منافقین آیه 8. والسلام علی من التبع الهدا.

امین مردم محمدامین جلیلوند

 روانشناس ومدرس دانشگاه


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محمد امین جلیلوند 90/7/10:: 3:50 عصر     |     () نظر

 

 

عنوان :اعتیاد بیماری ویرانگر خانمان سوز

یکی از مشکلات عمده ای که نسل جوان جامعه با آن رو به روست،خطر اعتیاد و گرایش به مصرف مواد مخدر است. از آن جا که مصرف این گونه مواد (انواع سیگارها ،قرص ها ، مخدرها و....) در بین جوانان و نوجوانان رو به افزایش است، وظیفه والدین، مربیان و سایرنهادهای اجتماعی برای آگاه ساختن قشر جوان از عواقب مصرف مواد مخدر به مراتب سنگین تر از قبل می شود. آمار نشان می دهد بالا تر ین رقم سنی معتادان در ایران  بین 21 تا 27 سال است    .  با توجه به این موضوع والدین و مربیان باید سعی کنند با استفاده از روش ها و آموزش های لازم بچه ها را از همان دروان کودکی و پیش نوجوانی با آثار زیان بارمصرف این گونه موادو پیامدهای جسمی و روانی ناشی از آن آشنا سازند اغلب جوانان با گذر از دروان بلوغ و نوجوانی دچار تغییرات جسمی – روانی گوناگونی می شوند که تاثیرات زیادی بر رفتارها و عکس العمل های هیجانی آنها نسبت به ا طرافیان می گذارد احساس نارضایتی ، عصبانیت ، بی حوصلگی، مخالفت ، مبارزه جویی ،عدم همکاری، بی اعتنایی و عیب جویی، عدم همکاری از جمله بدخلقی هایی  است که زندگی نوجوانان را دشوار تر از پیش می کند در مواردی این وپژگی های رفتاری – اخلاقی نوجوان به گونه ای است که آنان را شدید مستعد آلوده شدن به انواع کجروی ها و آسیب های اجتماعی می کند نوجوانان ارزشها و معیارهای اخلاقی والدینشان را کم تر می پذیرند و بیشتر در صد یافتن استقلال و اثبات خویشتن اند . 

 اعتیاد.

اعتیاد یکی از معضلات جامعه امروزی است اگر چه بحث تازه ای نیست با این وجود هنوز موضوع قابل بررسی در جوامع است که نظر همه اندیشمندان ، جامعه شناسان و روان شناسان را بخود معطوف کرده است هر ساله آمارهای فراوانی از معتادان به گوش می رسد که تمامی مسئولان جامعه در صدد رفع این معضل می باشند آن چه مهم است اینکه یک معتاد در محیط درون خانواده وخارج ازآن زندگی میکند و با افراد مختلفی درتماس می باشد که بر محیط خانواده و همچنین خارج از آن اختلالات فراوانی وارد می سازد بنابراین باید برای بقا ودوام خانواده وجامعه تلاش کنیم و درصدد رفع و ریشه کنی اعتیاد درجامعه برآییم ؛نقش ویرانگر اعتیاد بامراجعه به آمارواطلاعات عوامل موثر برطلاق،خودکشی،اضمحلال روابط خانوادگی،مترود شدن این افراد از جامعه ومحیط کاروفرسودگی جسمانی وروانی بهتر قابل درک می باشد. به امید جامعه ای خالی از هرگونه اعتیاد.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محمد امین جلیلوند 90/7/10:: 8:54 صبح     |     () نظر

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

 

بنام خدای بخشنده بخشایشگر

لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ ?4? به راستی انسان رادرنیکوترین اعتدال آفریدیم.

وبا مرور جریانات متعددی درتمامی انتخاباتهای جدی در نظام مقدس ج.ا.ا ودرسایر جوامع تماما مشی وروش اعتدال مورد اقبال مردم بوده است ، بنحویکه مشی تند وافراط گری مطرود شده است ،بدین نحو عقلانیت حکم می کند به مشی اعتدال با رهبری عاقلان مقبول ومشهور به حسن خلق در انتخابات آینده باتاکید بر حضوری همه جانبه ومقبول باارائه افراد این چنین جهت حضوری فعال پرشور وموفقیت آمیزدرتوسعه ورعایت رفاقت وصمیمت در تمام گروههای هم مشبی با تاکید براصول سه گانه دیانت، عقلانیت،اعتدال،در جهت ارائه خدمت صادقانه به همه مردم پر آوازه ،هوشمند وفهیم ایران اسلامی کهن راسرلوحه کار خویش قراردهیم.ودر این مقطع از تاریخ حساس میهن یقینا آندسته ازگروهها وافرادی که مشی اعتدال رادر عمل وگفتار در پیش گیرند مورداقبال عامه قرارخواهند گرفت وآیندگان نیز در این مورد هم چون گذشته قضاوت عادلانه ای خواهد نمود.

همانطور که ابتدا گفته شداعتدال به قیاس اخلاق وطب ،درسیاست نیزبرای تعیین مولفهای اعتدال باید به شاخص موزونی تکیه کرد بنحویکه اعتدال مزاج درطب بمعنی برخوداری از سلامت وتوانائی وشادابی رانتیجه می دهدودراخلاق راهگشای ظهورفضائل اساسی چون دلیری وجوانمردی ونیک سرشتی است.به همین سان درسیاست نیز معیار سنجش اعتدال باید متضمن وضامن دستیابی به مطلوب هاومطلوبیت ها باشد آنچنانکه درمرحله تاریخی وواقعیت اجتماعی دوران شناخته می شود.

اعتدال از دید     ارسطو،فضیلتی اخلاقی است؛به تاسی از ارسطو ابن مسکویه درتهذیب الاخلاق ازمقوله ومفهوم متوسط برای تعیین ماهیت فضیلت استفاده می کند واعتدال رالازمه تحقق خیروخوشی های زندگی عملی می داند.ذکریای رازی نیزدرالسیره الفلسفیه می نویسد حق آن است که انسان اندازه نگاه دارد تابخاطر لذت جوئی بی حدوحصرگرفتاردردورنج نگردد. پس اعتدال به رعایت حد وسط ودوری از بلوا وآشوب و یاپرهیزازافراط وتفریط وحدی بین آرمان وواقعیت تعبیر شده است،اعتدال ازبیرون عالم سیاست واز پارادایم سنتی دیرپایی به عاریت گرفته شده است که ریشه درطب بغراطی واخلاق ارسطوئی دارد.درطب کهن در زمینه اخلاط اربعه بحث تعادل یا توازن ودرطب وزیست شناسی هموستازhomostaz)) یا تعادل تعبیر می شود بدان مفهوم که تعادل زیستی فرددرشرایط نرمال یا طبیعی کارساز ودرسلامت خواهد بودوالا بی تعادلی یا بیماری عارض وعاید می گردد فلذا این اصطلاح از علوم زیستی وطب در سیاست عاریت آمده است چرا که اگر درگستره ای وسیعتر اندیشه نمائیم جامعه نیز چون اجزائ وتمامبدن عمل می نماید و بدین سبب بیشترین ونخستین مفهوم ومعنا نفی افراط وتفریط بوده است که البته درسیاست وسیاست ورزی نیز چون مسائل طبیعی پراکندگی طبیعی به چشم می خورد می دانیم که قد،هوش وبرخی خصائص تعادل وپراکندگی نرمال است یعنی حدود 96%دردوطرف منحنی نرمال یازنگوله ای بصورت مساوی قراردارند و4%دیگر نیز بهمین منوال بیشتر اوقات نیز در گرایشات سیاسی بهمین منوال درجوامع افراد پراکنده اند اما درشائط غیر عادی ممکن است اینچنین نباشد ؛ در آیات شریف قران کریم ،در سیره پیامبر خاتم(ص)واعمه اطهارودرتمامی مراحل تاریخ اسلام ودر جای جای فرهنگ وسیره ایرانی -اسلامی تاکید بر اتخاذ مشی ورویه اعتدال مطرح ومورد عمل بوده است ودر تمام دوران تاریخ بشر آنانی که رعایت اعتدال واجتناب از تند روی وکند روی بهره برده اند. درجریان جنگهای اول ودوم واساسا درطول تاریخ تا به امروز چنین بوده است ودراین مقطع نیز بزرگان فهیم وبا درایت تاکید براتخاذچنین شیوه ای با توجه به وضعیت بین المللی وداخلی دارند از طرفی آرامش ودوری از اضطراب ودلهره وتشویش تماما ازاصول خدشه ناپذیر توسعه وپیشرفت هر جامعه ای درابعاد گوناگون می باشد بترتیبی که پتانسیل اجتماع درمسیروگستره صحیح هزینه خواهدشد، گرچه جامعه مادراین مورد وضعیت ملموستری دارد و مثالهای عینی بسیاری دراین خصوص به ویژه درباره موضوعات سیاسی محسوس وقابل درک می توان ارائه نمود ( دری که به آهستگی بسته می شود رانباید باتندی...) بطور نمونه در طول انقلاب اسلامی شاهد بروز وظهور پاره ای رفتارهای غیر معتدل از جانب افراد وگروها بوده ایم اما دستاوردی در حد هزینه احیانا عاید نشده است دراین مقطع وتمامی دوران مشی ومرام اعتدالی کارکشاتر واثربخشتر بوده است(اصطلاحا برآورد هزینه فایده) در مشاجرات سیاسی هم اتخاذ سیاست معتدلانه اثربخشتر ومفیدترخواهد بود کمااینکه درشورای اول شهر تهران همگان ناظر اثر رفتار غیر معتدل برخی اعضا بوداند وخسارات جبران ناپذیر آن مشی پیدااست وشاید تابحال غیر قابل جبران بوده است.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محمد امین جلیلوند 90/7/5:: 8:16 صبح     |     () نظر
<      1   2   3   4