سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کسی که دانشمند را حقیر شمرد، مرا حقیر شمرده است و هرکس مرا حقیر بشمرد، کافر است [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
صبح سعادت: سربلندی عدالت ابادانی

نکات اساسی درارتباط با بهبودوسلامت اجتماعی : حال عزیزان اگر تمایل به ارتقاء سلامت روان خودوهمسرتان وپایداری نظام خانواده وبرخورداری ازخانواده وجامعه سرآمد،پایدارو مستحکم وکارآمد دارید ودرصدد تربیت فرزندان شکوفا هستید وایجاد رابطه‌ای صمیمانه درسردارید به نکات زیر توجه خاص داشته باشید. وعمل نمائید :

 

1-    زنان را درک کنید:   شما باید نیازهایشان، عواطفشان، شادی، ناراحتی، سرزندگی، کسالت و خوب و بدشان را درک کنید. به ویژه اگر مورد بی مهری قرار گرفته‌اند، باید موقعیت آنان را درک و با آنان همدلی نمایید.

 

 

2-    زن‌ها گفتگو را دوست دارند:    زن با صحبت کردن تخلیه می‌شود. اگرچه به نظر شما او در صحبت کردن افراط می‌کند، هرگز او را از گفتن باز ندارید.

3ـ گوش دهید:   به صحبت‌هایش به دقت و با توجه گوش دهید و صمیمانه نگاهش کنید .

4ـ از بیان راه‌حل‌های کوتاه و قطع گفتار او خودداری نمایید:    با سرعت چاره‌جویی و تدبیر نکنید. زن نمی‌گوید که شما چاره‌جویی کنید بلکه می‌گوید تا مسئله را بیان کرده باشد، برای مثال :   می‌گوید سرم درد می‌کند. نگویید: برو دکتر. بگذارید به صحبت‌ها ادامه دهد.

5- از او بخواهید تا بیان کند:    نه تنها از گوش کردن اجتناب نکنید، حتی از او پرسش هم بکنید تا بیشتر توضیح دهد و حرف بزند.

6- زن به توجه نیاز دارد:   به او توجه کنید، به نیازهایش، به لباس‌هایش ، به فعالیت روزانه‌اش. برای مثال وقتی او کفش تازه خریده و به شما می‌گوید چطوره؟ فقط با یک کلمه (خوبه) نظر خود را ندهید. این نادرست است. شما باید به وجد بیایید. به دقت نگاه کنید و بگویید: برای پای تو زیباست.

7- زن دوست دارد مرد مقتدر باشد: ضعیف نباشید. همان قدر که مردان از قدرتمند بودن لذت می‌برند، زنان هم از تماشای قدرت مرد لذت می‌برند.

8- زن دوست دارد که به او احترام بگذارید:    احترام به زن برای او خیلی لذت‌بخش است.

 

 9- زن از اینکه مورد علاقه است لذت می‌برد:   اساساً زن بیش از مرد، به صمیمیت نیاز و توجه دارد، با او صمیمی شوید و احساس دوست داشتن خود را در گفته‌ها و رفتار به او نشان دهید. مثلاً با کلام و صوت زیبا او را صدا کنید. در خانه و در حضور او لباس تمیز بپوشید.

10- زن به اعتبار نیاز دارد:   احترام و توجه شما به او اعتبار می‌دهد. به ویژه در حضور دیگران و تا حد زیادی این شما مردها هستید که به او اعتبار می‌دهید.

 11ـ  به زن قوت قلب بدهید:   به او بگویید که دوستش دارید، بگویید که همیشه حمایتش می‌کنید، بگویید که تنهایش نمی‌گذارید، بگویید که حجم عمده‌ای از مشکلات زندگی رااو به دوش می‌کشد، بگویید که او کانون محبت است و خانه بدون او روح ندارد.

12ـ هرگز همسر خود را با دیگران مقایسه نکنید.

   در حضور همسرتان از زنان دیگر چه به صورت تمجید، یا انتقاد و ایراد صحبت نکنید. این مسئله حساسیت آنها را برمی‌انگیزد.

   مثال: آن خانم متین و با وقار بود یعنی تو به اندازه او متین نیستی و از نظر من بر تو ارجحیت دارد، با این سخنان اگر چه منظوری نداشتید، اما به زندگی صمیمی شما آسیب می‌رساند.

13‌ـ همسر خود را با القاب زیبا و پسندیده مورد خطاب قرار دهید.    چنان که رسول خدا (ص) همسرش را حمیرا (گل سرخ) خطاب می‌کرد.

 14ـ محبت: به شکل مستمر محبت خود را به او ابراز کنید و گاهی از طریق هدیه دادن به مناسبت‌های مختلف (سالگرد ازدواج، تولد )به همسرتان، آن را عملاً تایید کنید.

15ـ از خود گذشتگی:    در زندگی گذشت و از خودگذشتگی را پیشه کنید.

16ـ صفات نیک ومثبت :   سعی کنید فهرستی از قابلیت‌ها و صفات نیک ومثبت  همسرتان را در نظر بگیرید و با آنهاازاو تمجید و تعریف کنید.

 چند توصیه به مسئولین امر: باعنایت به وظیفه اصلی مادر، تربیت فرزندان و حضور بیشتردر خانه‌ است، گرچه نقش زنان در دو بخش آموزش و پزشکی در اجتماع لازم است، اما در بخش‌های دیگر حضور آنان ضرورت ندارد. به عنوان مثال زنان در بخش فنی و مهندسی می‌توانند از درون خانه خدماتی به جامعه ارائه کنند، بنابراین پیشنهاد ایجاد مشاغل خانگی با توسعه دورکاری مطرح می با شد تا زمینه حضور زنان در اجتماع یا خانواده،‌ باانتخاب خود آنها میسر گردد. و با توجه به اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ارزشی- معنوی می باشداهمیت موضوع بیشتراست. ازطرفی یکی از آسیب‌های اجتماعی متوجه زنان بی‌سرپرست یا بدسرپرست است که باکمبود شغل متناسب مواجهه اند. لذا باید مشاغل خانگی جدیدی را متناسب با وضعیت زنان سرپرست خانوار ایجاد کرد؛ تا آن‌ها با حضورشان در جامعه، سرپرستی خانواده را از دست ندهند و آسیبی متوجه فرزندانشان نشود. 

درنتیجه با اطلاع‌رسانی صحیح، ایجاد خودباوری، افزایش هویت معنوی و دینی و گسترش فرهنگ اسلامی-  ایرانی اصیل، می‌توان زنان وجامعه را از آسیب‌های اجتمایی دور نمود؛ که در این راستا ، بهبودامنیت اجتماعی و شیوهای صحیح مقابله با تهاجم فرهنگی از وظایف عمده همه مسئولان بخصوص متولیان بهداشت روان وپیشگیری ازاختلالات اجتماعی است.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محمد امین جلیلوند 91/8/6:: 12:0 صبح     |     () نظر