سفارش تبلیغ
صبا ویژن
زبان خردمند در پس دل اوست ، و دل نادان پس زبان او . [ و این از معنیهاى شگفت و شریف است و مقصود امام ( ع ) این است که : خردمند زبان خود را رها نکند تا که با دل خویش مشورت کند و با اندیشه خود رأى زند ، و نادان را آنچه بر زبان آید و گفته‏اى که بدان دهان گشاید ، بر اندیشیدن و رأى درست را بیرون کشیدن سبقت گیرد . پس چنان است که گویى زبان خردمند پیرو دل اوست و دل نادان پیرو زبان او . ] [نهج البلاغه]
صبح سعادت: سربلندی عدالت ابادانی

QEEG چه مزیت‌هایی بر EEG دارد؟

داده هایی که از طریق الکترودها بدست می آیند و ثبت می‌شوند، آنقدر زیاد هستند که یک درمانگر نمی‌تواند تمام آن‌ها را تفسیر کند. QEEG، این داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کند و در قالب نقشه‌های رنگی مغز یا نمودارها و جداول خلاصه می‌کند.
• QEEG
بر خلاف EEG به ارزیابی عملکرد مغز می‌پردازد.
• QEEG
، با ایجاد نقشه‌های زنده و پویا (متحرک) از مغز و مقایسه آنها با داده‌های پایه، از دقت تشخیصی بالایی نسبت به مصاحبه های بالینی برخوردار است. برآوردها نشان میدهد که توافق بین درمانگران در مورد اختلالاتی نظیر ADHD در حدود 40% است در حالیکه دقت QEEG حدود 90% است.
تعیین نوع و دوز دارو: در بسیاری از بیماری‌های روانپزشکی، چندین دارو با عملکردهای متفاوت وجود دارد. عموماً روانپزشک با جایگزین کردن داروها در دوره های خاص، به داروی مؤثر دست می یابد. QEEG می‌تواند از همان ابتدا داروی مؤثر را پیشنهاد دهد و روند درمان را تسریع بخشد.
افتراق اختلالات ارگانیکی و کارکردی


کاربردهای QEEG

تشخیص
در اصل QEEG برای تشخیص کج‌کاری‌های موضعی یا کلی مغز بکار می‌رود. بوسیله QEEG می‌توان بیماری‌های مغزی- عروقی، آسیب‌های مغزی، AD/HD، اختلالات یادگیری، اضطراب، افسردگی، تومورهای مغزی، صرع، اسکیزوفرنی، دمانس و آلزایمر را با دقت 80 تا 90 درصد تشخیص داد.
تشخیص افتراقی
برای مطمئن شدن از وجود جراحات داخلی مغز، سکته، حملات قلبی و یا نارسایی‌ ریه‌ها که منجر به هیپوکسی مغز می‌شود؛ زمانیکه تشخیص صرع یا تومورها مورد شک واقع شود؛ در مواردی که تشخیص اختلالات یادگیری و کمبود توجه مورد شک واقع شود؛ در مواردی که به وجود کج‌کاری مغز به علت سوءمصرف مواد تردید داریم؛ هنگامی‌که تغییر در علائم اختلالات هوشیاری (نارکولپسی‌، کما، حواس‌پرتی) یا عملکرد سیستم عصبی (سردرد، استفراغ و آفازی) دیده شده باشد.
درمان و پیگیری
پیگیری سندرم‌های ارگانیکی مغز؛ پیگیری نتایج شیمی درمانی و پرتودرمانی و ترک داروهای روان‌گردان یا غیرمجاز؛ پیگیری بیماری‌های عفونی مانند آنسفالیت و یا مننژیت؛ بررسی وضعیت بیمار پس از جراحی؛ تعیین داروهای مؤثر با اثربخش‌ترین دوز و کمترین عوارض منفی؛ در بسیاری از موارد QEEG راهکارهای درمانی نیز ارائه می‌دهد.
سنجش
سنجش توانمندی‌های هنری، ورزشی و شناختی و ذهنی مانند بهره هوشی (IQ)، تمرکز، توجه، میزان هماهنگی ذهن و بدن و .... از آن‌‌جا که QEEG به ارزیابی عملکرد مغز می‌پردازد و نیز توانمندی‌های ذهنی هر فرد با عملکرد مغزی او ارتباط مستقیم دارد، لذا با استفاده از این روش می‌توان برآوردی از این توانمندی‌ها به‌دست آورد.

اختلالوسواسـاجباربصورتعقاید،تصاویرذهنی،نشخوارهایذهنی،الگوهایتکراریرفتاریااعمالتظاهرمییابد. اینافکاربصورتمزاحموناخواستهمیباشندکهمیلشدیدبهبرگشتدارندوفردمبتلارابسیارآزارمیدهند. اجبارهانیزبصورترفتارهاییتکرارشوند. هدفمند،صورتمیگیردکهفردبیمارآنرادرپاسخبهیکفکروسواسیویابراساسقواعدخاصیانجاممیدهد. اینرفتارهابرایخنثیکردنیاپیشگیریازناراحتییاوضعیتیاحادثهایترسناکانجاممیشوند. وسواس.... üازهر 50 نفریکنفردچارOCDاست. داًمقاومبهدرمان) OCD





کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محمد امین جلیلوند 91/9/12:: 10:22 صبح     |     () نظر